Nico Gerarts

Nico Gerarts

trompettist

Biografie

Nico is vanaf zijn 7e al helemaal gek van trompetspelen en zingen. Trompet in de fanfare (zoals het hoort) en zingen in het kerkkoor. Als basis fantastisch toch?

In 1981 is hij trompettist bij de Limburgstalige eigenwerkband EFFE PLAT. Langzamerhand slaat hij zijn vleugels uit naar de popmuziek. In 1984 op het conservatorium Maastricht en Hilversum trompet Lichte Muziek. Nu begint hij zijn eerste eigen band: BELUSHI MEMORIAL BLUESBROTHERS BAND (met goedkeuring naamgebruik van Dan Ackroyd zelve!). Hier speelt hij trompet. Als opvolger is daar in 1996 de dance-classicsband: OUT OF TOWN. In deze band is hij ook een van de zangers.

Naast deze bands heeft Nico als free-lancer een heel scala aan andere muzikale highlights op zijn naam staan. Zo was hij trompettist bij WILLIE SCHOBBEN en is hij 9 jaar vaste studiomuzikant bij Marlstone Recordings in Maastricht. Door de jaren heen speelt hij als deeltijder ook bij vele musicals in Nederland en Duitsland mee zoals Kiss me Kate, Dreigroschenoper, Hair, Cabaret, Tarzan, The Wizz, Beauty & the Beast en Petticoat.