Joel Groenewold

Joël Groenewold

bassist

Biografie

Joel Groenewold groeide op in Hoogeveen in een muzikaal gezin. Hij begon op zijn 11e gitaar te spelen en switchte op zijn 14e naar de basgitaar. Dit resulteerde uiteindelijk in een diploma basgitaar en contrabas van de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten.

Na deze opleiding begon een carriere als docent basgitaar aan het conservatorium in Alkmaar en in Utrecht. In 2006 gaf hij, wegens een druk speelschema bij Nynke Laverman, de functie in Alkmaar weer op.

Tijdens en na zijn studie baste Joel in enkele shows van Jasperina de Jong en in musicals waaronder Cyrano, Fame, A chorus Line, Copacabana, Annie, Cats, Mama Mia, The Lion King, The Wiz, Ciske de Rat, Highschool Musical.

Verder begeleidde hij artiesten als Jan Vayne, Hind, Liesbeth List, Joke Bruis, Lee Towers, Andre van Duin, Danny de Munk, Madeline Bell, Syb, Nynke Laverman, Petra Berger, Ruth Jacott.

Werkt als sessiemuzikant in studio en voor radio en tv bij Giel Beelen, Koef Noen, Thomas van Luin en Mike Bodde, The Ratpack, Radio Veronica, Radio2, Radio10 Gold, Talpa, Sky Radio, Op zoek naar Elvis (met Gordon), Zaterdagavondshow met Marc Marie en Beau.

Sinds 2007 is Joel ook werkzaam in zijn eigen studio, de Pacston studio in Zwolle. Daarnaast heeft hij zijn eigen tweemaandelijkse sessie in café The Livingroom in Zwolle waar hij topmusici uit de jazzscene ontvangt.