Leon Mennen

Leon Mennen

gitarist

Biografie

Leon Mennen, woonachtig in Drachten, studeerde in 1989 af aan het conservatorium in Maastricht. Hij onderbrak zijn studie in Nederland tijdelijk en vertrok voor drie jaar naar Amerika voor een studie Harmonieleer en Arrangeren aan het Berklee college of music.

Als docerend musicus heeft Leon zijn diensten bewezen op diverse muziekscholen in Nederland. Hoogtepunt is zijn huidige baan als docent harmonieleer op het conservatorium in Groningen.

Zijn werkervaring als uitvoerend gitarist is omvangrijk. Leon Mennen speelde in talloze projecten en musicals. Om er enkele te noemen: concerten met Berdien Stenberg / Tom Parker / Jaap van Zweden, Nederlands Ballet Orkest, Noordhollands Philharmonisch Orkest, cd Lenny Kuhr met concerten op radio en TV, musical Miss Saigon, musical Elizabeth, musical Wizard of Oz, opnames soundtrack film Zwartboek + gastrol in de film, optredens met de Amerikaanse muziekproductie The Ratpack, studio-opnames Koefnoen, Andre van Duin Revue, studio-opnames met Marc Marie Huybrechts, musical Tarzan, musical The Wiz, musical Ciske, Jeugdherinneringen met Danny de Munk en Henk Poort, enzovoort enzovoort…