Wies Ingwersen

Wies Ingwersen

zangeres

Biografie

Wies Ingwersen studeerde cum laude af als uitvoerend musicus zang lichte muziek aan het conservatorium van Hilversum. Ze beschikt over een heldere en flexibele mezzosopraanstem waarmee ze in staat is om breekbare songs ten gehore te brengen, of juist funky, recht voor z’n raap te zingen, te scatten in het jazz-bebop idioom, R&B loopjes te pakken of een stevige soulstrot op te zetten.

Ze zong bij de pop-fusionband Lafitte (Nol Sicking), de jazzformatie Swing Progress en vertolkte tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen te Calgary in 1988 de 2e solopartij in het Coca-Cola Worldchorus (David Foster). Ze trad op als gastsoliste bij de Skymasters, de Beets Brothers, Candy Dulfer, de Swing Society en won in 1992 de Denon Swing Award.

Als backing-vocaliste werkt ze tot op heden bij Karin Bloemen (sinds 1995). Ze zong commercials in bij Studio de Keuken voor o.a. Maggi, Arla en Kronenbourg.

Wies werkte met de Nu-Jazzformatie Martinez Move (spoken word, collective improvising en zang via effectapparatuur), bij Jazzed to the Max (5-stemmig close-harmony) en Loud & Proud (gospel). Ook deed ze projecten met de pianist Mike del Ferro alsook Michiel Borstlap, DVD opnames en concerten als backing bij het Metropole Orkest (o.a. Lucie Silvas, Karin Bloemen, Mike Boddé & Thomas van Luyn), het label Baileo (met o.a. Yellow Jackets bassist Jimmy Haslip), een Joni Mitchell-project met Mete Erker & Ferhan Otay, de bigband Millenium Jazz Orchestra (o.l.v. Joan Reinders) en de Paradeband Girltalk.

“Mijn motto: Inzicht, Interpretatie, Interactie en Improvisatie zijn essentieel om muziek ten volle te creëren en te ervaren.”

Wies Ingwersen is als zangdocente verbonden aan de muziekschool Pier-K te Hoofddorp, The Vocal Factory te Amsterdam en heeft een privépraktijk in Amsterdam.

Inzicht, Interpretatie, Interactie en Improvisatie zijn essentieel om muziek ten volle te creëren en te ervaren.